Ten pyszny kurczak zadziwi każdego swoim pikantnym smakiem orzechów ziemnych.
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 15 minut
Czas łączny: 25 minut
Porcje: 4
Składniki:
4 łyżki pasty chili
4 łyżki gładkiego masła orzechowego
1 łyżka oleju sezamowego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka mielonego świeżego imbiru
1/2 łyżeczki sproszkowanego czosnku
1/2 łyżeczki soli
1 kg udek z kurczaka bez kości, bez skóry
Przygotowanie:
1.Wymieszaj razem pastę chili, masło orzechowe, olej sezamowy, sos sojowy,
imbir, sproszkowany czosnek i sól; połącz z udkami z kurczaka.
2.Zapakuj próżniowo za pomocą zgrzewarki zgodnie z zgodnie z wytycznymi urządzenia (w worku lub pojemniku).
3. Przechowuj w lodówce do 48 godzin lub zamróź.
4. Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury; dobrze natłuść ruszt. Grilluj
kurczaka przez 6 do 8 minut na stronę lub do momentu, gdy będzie dobrze opieczony.
Wskazówki:
- Alternatywnie, piecz kurczaka przez 10 do 12 minut na wyłożonej folią blasze
- Udekoruj zieloną cebulką, orzeszkami ziemnymi i cienko pokrojoną świeżą papryką chili.
Porady i triki dotyczące pakowania próżniowego oraz ciekawe przepisy na dania i marynaty.