Pakowanie próżniowe jest bezpieczną alternatywą dla tradycyjnych metod przechowywania żywności, które zamykają produkty spożywcze razem z powietrzem. Tlen i wilgoć sprawiają, że żywność traci smak i z czasem się psuje. Pakowanie próżniowe pozwala na dłużej zachować świeżość produktów spożywczych. Po odessaniu powietrza z worka lub pojemnika produkt zostaje szczelnie zamknięty, dzięki czemu okres jego przechowywania wielokrotnie się wydłuża.
* w porównaniu do tradycyjnych metod przechowywania
Pakowanie próżniowe pozwala zachować świeżość i wysoką jakość artykułów spożywczych, które nie tracą smaku i zapachu oraz nie wchłaniają innych aromatów. W odróżnieniu od innych sposobów pakowania, pozwala na dłuższe przechowywanie produktów spożywczych oraz ochronę przed bakteriami. Pakowanie próżniowe jest odpowiednie do każdego rodzaju żywności, włącznie z mięsem, warzywami, owocami, sosami, zupami, artykułami suchymi, itd.
FoodSaver® wydłuża okres przydatności do spożycia żywności, w przeciwieństwie do zwykłych torebek czy pojemników. Dzięki temu mniej jedzenia trafia do śmietników, zgodnie z filozofią “zero-waste”. Dłuższe przechowywanie świeżej żywności to także korzyści dla budżetu domowego. Pakowanie próżniowe pozwala zaoszczędzić nawet do kilku tys. zł rocznie na rachunkach za artykuły spożywcze.
Marka FoodSaver® oferuje zarówno kompaktowe urządzenia, które idealnie sprawdzą się w mniejszych kuchniach, jak i pełnowymiarowe urządzenia do codziennego użytku.
Zgrzewarki kompaktowe pozwalają zaoszczędzić miejsce na blacie kuchennym dzięki mniejszym rozmiarom. Idealne do niewielkich kuchni.
ZobaczIdealne do codziennego użytku. Nowoczesne wzornictwo sprawia, że doskonale prezentują się na blacie kuchennym.
ZobaczWyprodukowane z materiału do zadań specjalnych folie FoodSaver®, składają się z kilku warstw, by zapobiegać i zabezpieczać żywność przed przemarzaniem, a także gwarantować, że do środka nie dostanie się ani powietrze ani płyny.
KUPWorki i folie moletowane FoodSaver® posiadają wyraźną strukturę po jednej ze stron.
Worki i folie moletowane FoodSaver® posiadają wielowarstwową konstrukcję z nylonu (PA) używanego jako bariera dla tlenu i polietylenu (LLDPE) używanego jako bariera dla pary wodnej.
Są trwałe, a jednocześnie giętkie i tworzą hermetyczną barierę wokół żywności.
Można ich używać w lodówce, zamrażarce i kuchence mikrofalowej (rozmrażanie), a także gotować.
Worki współpracują z dowolnym systemem konserwacji żywności FoodSaver®.
Worki bez BPA są bezpieczne do przechowywania żywności.
Odporne na przebicie i rozdarcie. Worki chronią przed dostaniem się powietrza do żywności.
Można stosować w mikrofalówce czy przychowywać w zamrażarce czy gotować sous vide
Dzięki wydajności pojemników do próżniowego pakowania FoodSaver® codzienne planowanie i przygotowywanie posiłków jest łatwiejsze.
KUPTryb marynowania – pozwala na marynowanie mięsa, ryb i warzyw w ciągu kilku minut, nie godzin.
Wskaźnik podciśnienia pokazuje, czy powietrze zostało usunięte z pojemnika
Tryb próżniowy – pozwala zachować świeżość żywności przechowywanej w lodówce, zamrażarce lub spiżarni.
Tryb marynowania – pozwala na marynowanie mięsa, ryb i warzyw w ciągu kilku minut, nie godzin.
Wskaźnik podciśnienia pokazuje, czy powietrze zostało usunięte z pojemnika
Tryb próżniowy – pozwala zachować świeżość żywności przechowywanej w lodówce, zamrażarce lub spiżarni.
Sprawdź nasze przepisy oraz wskazówki, jak zdrowo się odżywiać i zachować pełną wartość odżywczą produktów na dłużej. Karmimy wiedzą, dodając regularnie wpisy na nasz blog!