Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 30 minut
Całkowity czas: 45 minut
Porcje: 6
Składniki:
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka czerwonego octu winnego
1 łyżka skórki pomarańczowej
1 łyżka soku pomarańczowego
1 łyżka skórki z limonki
1 łyżka soku z limonki
1 łyżka proszku annato (lub papryki słodkiej)
1 łyżka chili w proszku
1 łyżeczka mielonego kminku
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka soli i pieprzu
1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
1 kg duszonej wołowiny (wg własnego przepisu)
1 cebula, posiekana
2 łyżki drobno posiekanego świeżego tymianku
1 1/2 szklanki bulionu wołowego
2 łyżki drobno posiekanej świeżej kolendry, do podania
Kawałki limonki, do podania
Ryż, do podania
Przygotowanie:
Wymieszaj koncentrat pomidorowy, ocet, skórkę pomarańczową, sok i skórkę z limonki, proszek chili ancho, kminek, czosnek w proszku, oregano, sól, pieprz, pieprz cayenne. Wymieszaj przyprawy z duszoną wołowiną, cebulą i tymiankiem.
2. Zamknij przy użyciu zgrzewarki FoodSaver zgodnie z wytycznymi urządzenia.
Przechowuj w lodówce przez 24 godziny lub zamróź.
Porady i triki dotyczące pakowania próżniowego oraz ciekawe przepisy na dania i marynaty.