Nie trzeba być koneserem kawy, aby poranny napar smakował tak świeżo, jak to tylko możliwe. Kiedy pijesz napój każdego dnia, powinien on smakować wyśmienicie i sprawiać, że czujesz się dobrze. Jeśli przygotujesz idealną filiżankę kawy w domu, będziesz czuć się lepiej przez cały poranek, nawet jeśli utkniesz w korku w drodze do pracy. Ponadto, parzenie kawy w domu może zaoszczędzić sporo pieniędzy, które do tej pory wydawałeś kupując kawę na wynos.
Oprócz prawidłowego mielenia i parzenia ziaren kawy, istnieje kilka innych rzeczy, które zapewnią, że każda filiżanka będzie smakować wyśmienicie. Zapoznaj się ze wskazówkami, jak prawidłowo przechowywać kawę.
Wilgoć i ciepło szybko zmienią ziarna kawy z pysznych w mdłe. Jeśli przechowujesz kawę przez krótki czas, trzymaj ją z dala od bezpośredniego światła słonecznego i nie trzymaj jej w pomieszczeniu, które nadmiernie się nagrzewa.
Najlepszym miejscem do przechowywania ziaren kawy, jest szafka. Nie tylko ochroni je to przed ciepłem i wilgocią, ale także sprawi, że nie będą wchłaniać żadnych nieprzyjemnych zapachów gotowania. Aby zachować super świeżość, użyj zgrzewarki FoodSaver®, aby zamknąć pyszny smak kawy i nie dopuścić do przedostania się do niej innych substancji. Absolutnie najlepszym sposobem przechowywania kawy jest przechowywanie jej w całych ziarnach. Nie ma lepszego smaku niż ten ze świeżo zmielonych ziaren.
Jeżeli kupujesz kawę w ulubionej palarni kup ją w większej ilości i wynegocjuj rabat. Weź kilka torebek FoodSaver® , aby uzyskać najlepsze możliwe uszczelnienie. Rezultatem będzie kompaktowe opakowanie ziaren, które z łatwością zmieści się w zamrażarce. Ten sposób sprawdza się najlepiej w przypadku ziaren, które nie będą często używane - więc jeśli chcesz je przechowywać przez kilka miesięcy, jest to optymalny sposób.
Poranna filiżanka kawy to wyjątkowa rzecz. Bez niej możesz nie być w stanie wstać rano z łóżka! Zachowaj świeży i pyszny smak naparu, odpowiednio przechowując kawę i zamrażając ziarna, których nie będziesz potrzebować przez jakiś czas.
Porady i triki dotyczące pakowania próżniowego oraz ciekawe przepisy na dania i marynaty.