Black Friday – najlepsze okazje już czekają!

Produkt dodany do porównania

HOME / BLOG / Serowe burgery Sous Vide

Serowe burgery Sous Vide

Pyszny burger gotowany metodą sous vide, a następie podsmażony na grillu.

burger_serowy

Składniki:

4 kostki sera cheddar (ok,1 5 cm)

600 g wołowiny

2 grube plastry bekonu, drobno posiekane

Łyżeczka przyprawy do steka

4 bułki do burgerów, przekrojone i podpieczone

¼ szklanki majonezu

¼ szklanki sosu barbecue

4 łyżeczki musztardy Dijon

4 liście sałaty

4 grube plasterki pomidora

4 plastry czerwonej cebuli

16 plasterków ogórków (kiszonych lub korniszonów wg uznania)

 

Wymieszaj bekon, wołowinę i przyprawę do steków. Podziel na 4 porcje. Przygotuj kulkę  z każdej porcji. Wciśnij kostkę cheddara do każdej kulki, otaczając mięsem. Uformuj burgera z każdej porcji.

Zamknij próżniowo burgery w woreczkach FoodSaver. Napełnij garnek wodą, dodaj urządzenie sous vide. Ustaw temperaturę na 70  ̊C, aby uzyskać dobrze przyrządzone burgery. Włóż torebkę próżniową do wody. Ustaw czas na 40 minut.

Ostrożnie wyjmij torbę z wody; pozostaw na 5 minut przed otwarciem i wyjęciem burgerów.

Rozgrzej grill do wysokiej temperatury; dobrze natłuść ruszt. Grilluj burgery przez 1 do 2 minut na stronę lub do momentu, gdy będą dobrze podsmażone.

Złóż hamburgery w bułkach z majonezem, sosem barbecue, musztardą, sałatą, pomidorem, cebulą i piklami.

Czytaj również

Porady i triki dotyczące pakowania próżniowego oraz ciekawe przepisy na dania i marynaty.

Do czego potrzebna jest zgrzewarka podczas gotowania metodą Sous Vide?

02 styczeń 2023

Gotowanie metodą Sous Vide, a więc „w próżni” może być doskonałym sposobem, aby dokładnie przygotować stek dokładnie tak, jak lubisz, lub przyrządzić delikatne, świeże warzywa bez uszczerbku na ich konsystencji.

+ czytaj więcej

Dlaczego warto mieć zgrzewarkę próżniową?

28 wrzesień 2022

Czy chciałbyś zaoszczędzić pieniądze na mięsie i innych łatwo psujących się produktach spożywczych? Czy kiedykolwiek wyrzuciłeś żywność, która przekroczyła datę przydatności do spożycia? Czy rozważałeś zakup zgrzewarki próżniowej? Istnieje wiele powodów, dla których posiadanie jej we własnym gospodarstwie domowym jest dobrym pomysłem.

+ czytaj więcej

Przepis na Ratatouille metodą Sous Vide

28 wrzesień 2022

Ten klasyczny przepis na Ratatouille pozwoli Ci przygotować świetny dodatek do mięs lub np. do makaronu.

+ czytaj więcej

Prowansalskie kotlety jagnięce sous vide

12 styczeń 2023

Doprawione aromatycznymi ziołami, delikatne i soczyste kotlety jagnięce gotowane w stylu sous vide, a następnie podsmażane na patelni.

+ czytaj więcej

Jak w pełni wykorzystać możliwości zgrzewarki próżniowej

24 październik 2022

Zgrzewarka próżniowa, to bardzo przydatne urządzenie. Przeczytaj nasze wskazówki, które pomogą Ci w pełni wykorzystać to urządzenie.

+ czytaj więcej