Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Składniki:
1 cukinia (starta na tarce i odsączona z nadmiaru wilgoci)
2 łyżki mąki
2 jajka
1 łyżka proszku do pieczenia
60 g sera feta (rozdrobnionego)
125 g kukurydzy konserwowej (odsączonej)
1 gałązka szczypiorku (pokrojona)
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. W dużej misce ubij jajka, mąkę i proszek do pieczenia, aż będą gładkie i połączone.
2. Dodaj startą cukinię, fetę, cebulę dymkę oraz szczyptę soli i pieprzu.
3. Wymieszaj do połączenia.
4. Używając łyżki, nabierz masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Powinieneś zrobić
4 placki.
5. Smaż na nieprzywierającej patelni przez 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia.
6. Umieść poporcjowane placki w worku FoodSaver. Zamknij próżniowo worek zgodnie z wytycznymi FoodSaver.
Tak zapakowane placki możesz zamrozić lub przechowywać w lodówce (maksymalnie 2 dni).
Porady i triki dotyczące pakowania próżniowego oraz ciekawe przepisy na dania i marynaty.