Nie przegap świetnych cen – zajrzyj do naszego outletu już teraz!

Produkt dodany do porównania

HOME / BLOG / Żelowe torebki chłodzące domowej roboty

Żelowe torebki chłodzące domowej roboty

Zróbmy domowej roboty "żelowy" okład z lodu z materiałów, które prawdopodobnie masz już w domu.

Okłady z lodu mogą być używane, aby pomóc zminimalizować obrzęk wokół urazu lub po prostu wrzucić do pudełka na lunch, aby utrzymać jedzenie w chłodzie. Zrób ich tyle, ile potrzebujesz, a koszt będzie znacznie niższy niż zakup gotowych torebek chłodzących w sklepie.

 

Materiały:

  • Woda
  • Alkohol do nacierania - alkohol do nacierania zapobiegnie całkowitemu zamarznięciu wody. Zawartość twojego lodowego opakowania będzie bardziej przypominać żel. Żel" będzie elastyczny i łatwy do uformowania na rannym obszarze.
  • Barwnik spożywczy - nie jest konieczny, ale dodaje trochę koloru i zabawy do twoich okładów z lodu.
  • Torebki próżniowe lub folia (najlepiej sprawdzą się zapinane torebki)
  • Zgrzewarka próżniowa

Przygotowanie:

1. W torebce FoodSaver wymieszaj 2 filiżanki zimnej wody z 1 filiżanką alkoholu do wcierania.

2. Następnie dodaj około 5 kropli wybranego przez siebie barwnika spożywczego (jeśli chcesz, aby Twoje torebki były bardziej kolorowe).

3. Uszczelnij torebkę.

4. Umieść torbę w zamrażarce. To jest to. Masz paczkę lodu (lub dwie, lub trzy)!

Czytaj również

Porady i triki dotyczące pakowania próżniowego oraz ciekawe przepisy na dania i marynaty.

Przepis na Ratatouille metodą Sous Vide

28 wrzesień 2022

Ten klasyczny przepis na Ratatouille pozwoli Ci przygotować świetny dodatek do mięs lub np. do makaronu.

+ czytaj więcej

15 produktów, o których nie pomyślałeś, że można je zamknąć próżniowo

28 wrzesień 2022

Uwielbiamy pakowanie próżniowe, nie tylko za to, że oszczędzamy mnóstwo pieniędzy na jedzeniu, ale także za oszczędność czasu w kuchni i poza nią. Czy wiesz, że pakowanie próżniowe może być używane do czegoś więcej niż tylko do przedłużania trwałości mięsa i sera?

+ czytaj więcej

Przepis na Kurczaka Tinga

28 wrzesień 2022

Gotowane w szybkowarze, pikantne pomidorowe nadzienie z kurczaka to proste danie, które można szybko i łatwo przyrządzić.

+ czytaj więcej

Dlaczego warto mieć zgrzewarkę próżniową?

28 wrzesień 2022

Czy chciałbyś zaoszczędzić pieniądze na mięsie i innych łatwo psujących się produktach spożywczych? Czy kiedykolwiek wyrzuciłeś żywność, która przekroczyła datę przydatności do spożycia? Czy rozważałeś zakup zgrzewarki próżniowej? Istnieje wiele powodów, dla których posiadanie jej we własnym gospodarstwie domowym jest dobrym pomysłem.

+ czytaj więcej