Zróbmy domowej roboty "żelowy" okład z lodu z materiałów, które prawdopodobnie masz już w domu.
Okłady z lodu mogą być używane, aby pomóc zminimalizować obrzęk wokół urazu lub po prostu wrzucić do pudełka na lunch, aby utrzymać jedzenie w chłodzie. Zrób ich tyle, ile potrzebujesz, a koszt będzie znacznie niższy niż zakup gotowych torebek chłodzących w sklepie.
Materiały:
Przygotowanie:
1. W torebce FoodSaver wymieszaj 2 filiżanki zimnej wody z 1 filiżanką alkoholu do wcierania.
2. Następnie dodaj około 5 kropli wybranego przez siebie barwnika spożywczego (jeśli chcesz, aby Twoje torebki były bardziej kolorowe).
3. Uszczelnij torebkę.
4. Umieść torbę w zamrażarce. To jest to. Masz paczkę lodu (lub dwie, lub trzy)!
Porady i triki dotyczące pakowania próżniowego oraz ciekawe przepisy na dania i marynaty.