Szukasz odpowiedzi na nurtujące pytania? Sprawdź bazę wiedzy na temat zgrzewarek i akcesoriów FoodSaver.
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Skontaktuj się z nami:
zadzwoń lub napisz
Jest wiele korzyści pakowania próżniowego:
Oszczędzasz pieniądze:
• Ponieważ żywność utrzymuje świeżość do pięciu razy dłużej.
• Nie powstają odparzeliny zamrażalnicze na produktach próżniowo zapakowanych przechowywanych w zamrażalniku.
• Jedzenie jest dłużej świeże, więc mniej go wyrzucasz.
• Możesz kupić większe ilości produktów w lepszych cenach i przepakować je w domu w mniejsze porcje wedle własnego uznania.
Oszczędzasz czas:
• Rzadziej chodzisz na zakupy, ponieważ jedzenie wytrzymuje dłużej.
• Ugotuj większą ilość jedzenia na raz, poporcjuj i zapakuj próżniowo. Ciesz się pysznymi daniami kiedy masz na to ochotę.
• Marynuj mięso i ryby w kilka minut zamiast godzin.
• Ciesz się swoimi ulubionymi składnikami przez cały rok, nawet poza sezonem.
• Chroń artykuły niespożywcze przed korozją i wilgocią.
Tak, należy jednak pamiętać aby zamrożoną żywność rozmrażać w lodówce. Nigdy nie zostawiaj łatwo psującej się żywności w temperaturze pokojowej, kiedy wciąż jest próżniowo zapakowana.
Sprawdź nasze przepisy oraz wskazówki, jak zdrowo się odżywiać i zachować pełną wartość odżywczą produktów na dłużej. Karmimy wiedzą, dodając regularnie wpisy na nasz blog!